Foto : Aldo van der Meulen

Na een aantal weken zonder overwinning in de competitie gingen de heren van Forescate Heren 1 afgelopen zondag vol voor de overwinning. Doordeweeks was er een goede generale repetitie  door in een oefenwedstrijd met ruime cijfers hockeyclub Pollux te verslaan. Zondag was het dus zaak om deze lijn door te trekken.

Deze week was DSHC uit Delft de tegenstander, dat de week hiervoor nog een knappe overwinning op Roomburg wisten te boeken. Met A-junior Jarno Platenburg en de ervaren Gijs Brons bij de selectie traden we aan. Helaas ontbraken de al langer geblesseerden Romano van der Hooft en Jesper Knoester. Heugelijk nieuws is wel dat laatstgenoemde komende week eindelijk zijn rentree op het trainingsveld gaat maken.

Forescate  begon de wedstrijd, voor de verandering, erg goed. Binnen een aantal minuten lag de 1-0 in de goal. Tim Pont pushte de eerste strafcorner van de wedstrijd hard langs de keeper. In de minuten die volgden, kreeg DSHC de kans om de stand gelijk te trekken door een tweetal strafcorners. Deze werden echter vakkundig geweerd door de verdediging. Nog voor rust wist Forescate de score uit te breiden. Het was Tariq Ouali die de bal na een mooie aanval van dichtbij tegen de plank sloeg. Aan de andere kant hield de verdediging goed stand, waardoor met een 2-0 voorsprong de rust in kon worden gegaan.

Na rust trok Forescate de goede lijn van de eerste helft door. De mannen gingen voor elkaar door het vuur en bleven positief naar elkaar en naar de scheidsrechter. Hierdoor bleven ze kansen creëren. Één van deze kansen leidde in de tweede helft ook tot een goal. De goed spelende Sebastiaan Boode, wist harde bal van Lars Knoester binnen te tippen. Ondanks de 3-0 voorsprong wilde Rens Otto het toch nog even spannend maken en pakte daarom een gele kaart, met de bijhorende tijdstraf op de bank.  In de minuten die Forescate daardoor met tien man moest spelen drong DSHC nog wel aan en werd er zelfs nog een goal van DSHC afgekeurd wegens bolle kant. Toen Forescate weer met z’n elven op het veld stonden wist Tim Pont de score zelfs nog uit te breiden naar 4-0 door een corner hard tegen de touwen te pushen. Een andere noemenswaardige gebeurtenis van de tweede helft was de invalbeurt van oudgediende Gijs Brons, die met zijn aanwezigheid het publiek op de banken kreeg en een uitmuntende indruk achterliet.

Nu is het zaak om deze goede lijn door te trekken naar volgende week zondag. Tussendoor staat voor dinsdagavond nog een oefenpot gepland. Volgende week zondag staat de laatste wedstrijd van de eerste competitiehelft op het programma. Hierin spelt Forescate om 14:45 uit in Delft tegen HUDITO. Hudito staat op dit moment met 1 punt meer direct boven Forescate op de 8e plaats in de Ranglijst. Een belangrijke krachtmeting dus in deze laatste veldwedstrijd van dit kalenderjaar !