Forescate Dames 1 - Rapid,Wedstrijdverslag 05-05-2019
Afgelopen zondag stond voor MHC Forescate de wedstrijd tegen Rapid op het programma.
Met een met 2 andere teams gedeelde tweede plaats in de poule is het voor de dames van Forescate essentieel dat in de komende wedstrijden zo veel mogelijk punten worden gehaald, om zich te verzekeren van een promotieplek naar de eerste klasse. Dus ook op deze wedstrijd lag bij de dames een hoge druk.

In de eerste helft hebben de dames redelijk goed gespeeld. Rapid heeft in 35 minuten speeltijd maar één echte kans op goal gehad en deze strafcornerkans niet kunnen benutten door een goed uitverdedigd werk van de Forescate-verdediging. Forescate creëerde daarentegen wel kansen, maar verzuimde helaas om daaruit te scoren.
Met dezelfde tactiek als de eerste helft was de verwachting dat in de tweede helft opnieuw de kansen blijven komen, en zou er vast ook wel uiteindelijk een keer een doelpunt vallen.  Dat doelpunt viel uiteindelijk, maar helaas tegen de verhoudingen in gescoord door de tegenstander. Een verdedigende actie van de keeper leidde tot een goed benutte strafbal door Rapid , 1-0.  De gegeven strafbal was in ogen van sommige speelsters niet terecht en daaruit ontstond de nodige commotie die in de rest van de wedstrijd bleef zorgen voor onenigheid met de arbitrage. Tegelijkertijd bracht Rapid met zeer fysiek spel de wedstrijd tot een zware krachtmeting en omdat echt hockeyen daardoor moeilijk werd, onstond er veel frustraties binnen het Forecsateteam dat op jacht ging naar minimaal de gelijkmaker. Ondanks de inzet van Forescate is scoren niet meer gelukt waardoor met een 1-0 achterstand het eindsignaal gegeven werd.

Duur puntenverlies voor MHC Forescate. Echter, met een geluk bij een ongeluk heeft de gehele top vijf van de poule puntenverlies geleden, waardoor de stand onveranderd bleef.
De Forescatedames hebben nu samen met Etten leur en Berkel-Rodenrijs allemaal 32 punten. Daarmee staan ze op 4 punten achter koploper Westland, en met 6 punten voorsprong op de huidige nummer 5.Komende zondag word de wedstrijd tegen Gouda thuis gespeeld. Drie punten moeten worden behaald om in de race te blijven voor promotie.
In de daaropvolgende weken staan achteerenvolgens nog Groen-Geel, Koploper Westland en tot slot Ijssel op het programma voor de dames.

Wedstrijdsverslag MHC Forescate H1 – DSHC H1
Na twee weken meivakantie stond er weer een competitiewedstrijd op het programma. Ditmaal mochten de mannen van Willem Oosterhof aantreden tegen de studenten te Delft. Forescate startte goed aan de eerste helft en creëerde meerdere kansen, onder andere B-junior Ruben Diemel en spits Derek de Leeuw stichtten veel gevaar. Na ongeveer tien minuten spelen kwam Forescate dan ook terecht op voorsprong. Een diagonale bal de cirkel in kwam voor de stick van Tycho Engelen die verwoestend uithaalde met zijn forehand en zo Forescate op een 1-0 voorsprong zette. Forescate drukte door en kreeg een strafbal na een goede actie van A-junior Sebastiaan Boode. Yannick van der Haas legde aan, de bal belandde snoeihard op de paal. Hierna kwamen er nog een aantal grote kansen voor de Voorschotenaren, maar deze werden niet verzilverd. DSHC kon alleen gevaarlijk worden uit de counter, waaruit een aantal strafcorners verkregen werden. Deze werden echter vakkundig gestopt door de goed keepende Kevin Segeren.

In de tweede helft zakte Forescate, dat de eerste helft domineerde wat weg en kwam de thuisploeg meer in het spel voor. Forescate werd onder druk gezet en kwam er minder goed uit dan in de eerste helft. Na een wat ongelukkige verdedigende actie kwam de bal bij de spits van DSHC uit, die eenvoudig af kon ronden. Forescate kreeg hierna nog een aantal strafcorners en kansen, waaronder een doelpunt dat afgekeurd werd. Vlak voor tijd wisten de Delftenaren ook nog de 2-1 te maken, wat ook de eindstand was.