Pollux D1 – MHC Forescate D1
Zondag 17 juni was de laatste speeldag van de competitie voor de dames uit de Tweede Klasse. Voor MHC Forescate stond er niets meer op het spel, want plek 6 was al zeker. Voor de tegenstander Pollux was dit niet het geval. Zij stonden op plek 4 en bij winst op MHC Forescate konden zij op plek 3 eindigen en die positie zou rechtstreekse promotie betekenen.
In tegenstelling tot de afgelopen drie weken begon Forescate deze wedstrijd met veel energie. Pollux werd onder druk gezet en Forescate speelde makkelijk rond. Tactisch stond het goed en werden er weinig fouten gemaakt. Doordat Pollux ook probeerde aan te vallen, vielen er aan de zijkanten veel gaten. Forescate maakte hier goed gebruik van en wist een aantal keer mooie aanvallen op te bouwen. De dames van Pollux wisten niet goed hoe ze onder de druk van de Voorschotenaren uit moesten hockeyen, maar zij gaven nog een échte kansen weg. De dames van Forescate werkten hard en deden dat als team. Aan beide kanten werden weinig kansen gecreëerd, maar het tempo van de wedstrijd lag hoog. De rust werd bereikt met 0-0 op het scorebord. Na de rust wist Forescate het tempo nog steeds hoog te houden, waardoor Pollux opnieuw moeite had met het spel maken. Na 8 minuten wist de thuisploeg toch de eerste grote kans van de wedstrijd te creëren. Op een meter van de doellijn miste de Vlaardingse aanvalster een stukje scherpte, dus kwam Forescate goed weg. Nog geen twee minuten later kreeg Forescate haar eerste strafcorner van de wedstrijd. Na goed aangeven van Chloe van Vliet en een prima stop van Esther Kret, was het Milou Raap die de bal hard tegen de plank sloeg: 0-1. Na deze openingstreffer voelden de Voorschotense dames dat er misschien wel meer in zat. Pollux raakte geïrriteerd en begon slordiger te spelen. Forescate zette de lijn van de eerste helft door en bleef aanvallen. Esther van Zonneveld en Chloe van Vliet kwamen een aantal keer goed door langs de lijn, maar een tweede treffer liet nog op zich wachten. Met nog een kwartier op de klok kwam de bal via Lotte de Bruin terecht bij Esther van Zonneveld.

Zij kwam via de achterlijn de cirkel in en speelde de bal terug richting de kop van de cirkel. Milou Raap was er snel bij en twijfelde geen moment. Vanuit haar draai sloeg zij de bal hard in de verre hoek: 0-2. Eindelijk beloonden de Voorschotense dames zichzelf. Na de 0-2 werd Pollux feller. Zij gaven wat extra gas wat resulteerde in veel strafcorners. Keepster Philique Immink en verdedigster Eleanor van Dijk wisten deze strafcorners goed weg te werken. Pollux bleef doordrukken wat resulteerde in de 1-2. Na een rommelige situatie in de cirkel eindigde de bal in het doel van Philique Immink. Pollux had haast en was op jacht naar de gelijkmaker. Drie minuten voor tijd kwam deze gelijkmaker er dan ook. Een prima uitgespeelde aanval belandde bij de tweede paal waar een Vlaardingse aanvalster vrij kon intikken: 2-2. Na 70 minuten gespeeld te hebben, was dit dan ook de eindstand. Ondanks de ‘weggegeven’ voorsprong, kan Forescate trots zijn op deze prestatie. De dames hebben laten zien dat zij het veel tegenstanders moeilijk kunnen maken, dus dat belooft wat voor volgend seizoen. Marja Spreij heeft in de tweede seizoenshelft veel stappen gemaakt met de dames. Volgend seizoen staat zij niet meer langs de lijn bij de vrouwelijke formatie. Haar opvolger wordt Robert Noall.

Dit was tevens de laatste wedstrijd voor Evi Ritfeld. Deze trouwe verdedigster stopt volgend jaar met hockey. De dames van Forescate zullen haar missen, maar wensen haar veel geluk toe in de toekomst!

Wedstrijdverslag BHC Overbos H1 – MHC Forescate H1
Na de binnengehaalde promotie van vorige week mochten de mannen van MHC Forescate aantreden tegen de nummer drie van de ranglijst, Overbos. Gezien beide ploegen al gepromoveerd waren, hing er een ontspannen sfeer en kon er om 14:45 afgeslagen worden.

Forescate kwam niet goed uit de startblokken en al snel werd Overbos gevaarlijk via de counter. Na ongeveer tien minuten was het Overbos dat op 1-0 kwam. Forescate liet niet het beste van het spel zien en niet veel later lag de 2-0 erin. Nadat Forescate even met twee man minder kwam te staan, door een fysieke overtreding en onhandig wisselen konden de beide teams gaan rusten.

In de rust werden de neuzen nog een keer dit seizoen dezelfde kant opgezet. Nog 35 minuten moesten de mannen in het blauw energie leveren, waarna de zomerstop kon gaan beginnen. Een heel ander team kwam het veld op in de tweede helft, vol energie en vechtlust knokte de blauwhemden zich terug naar de 2-1 via een strafcorner van Tim Pont. Niet veel later was er de onderschepping op het middenveld. Vervolgens kon Christiaan van der Feltz Tim Pont in stelling brengen, die verwoestend uithaalde met zijn backhand, waarna de bal in het dak van de goal belandde. Na de 2-2 kon de wedstrijd beide kanten op vallen. Het was echter Overbos dat via een foutje in de verdediging van Forescate de 3-2 kon maken. Hierna leek het klaar te zijn toen Overbos een strafbal wist te scoren, 4-2. Toch was het Tim Pont die uit een goed versierde corner de 4-3 kon scoren. Niet lang na deze corner kwam er uit de counter vervolgens de 5-3, die enigszins gelukkig binnengelopen werd. Hierna leek het verzet echt gebroken te zijn, maar was het wederom Tim Pont die via een strafcorner de 5-4 binnen kon schieten. Na de 9e goal van de dag waren er nog wat kansen over en weer, maar was het Overbos dat uiteindelijk aan het langste eind trok.

Na de wedstrijd werden de afscheidnemende coach Rutger den Hartog en zijn eveneens afscheidnemende assistent Michel Wijnbelt bedankt door het bestuur en de mannen van Forescate H1.