Dit weekend kwamen de Dames 1 en Heren 1 van MHC Forescate in actie. Lees hieronder het verslag.

Groen Geel D1 – MHC Forescate D1
Zondag 22 april gingen de Voorschotense dames op bezoek bij streekgenoot Groen Geel. Forescate is intensief bezig met een groeiproces, dus alle punten tellen. Het lager geplaatste Groen Geel heeft na de winterstop wisselvallig gepresteerd, maar uit het verleden is gebleken dat het een stugge ploeg is. Niet onderschatten, maar zelf het spel maken.

Forescate was na de afslag meteen gevaarlijk. Een verdedigster van Groen Geel wachtte te lang met passen, waardoor Milou Raap de bal kon onderscheppen. Zij speelde Martine Morsch aan in de cirkel, maar die wist deze kans niet te verzilveren. De eerste helft verliep stroef. Forescate had een duidelijk veldoverwicht, maar vergat zichzelf te belonen. Groen Geel speelde op de counter, maar wist hier geen grote kansen mee te creëren. Na slordig uitverdedigen van Forescate, ontstond er echter wél een grote kans voor een speelster van Groen Geel, maar keepster Philique Immink stond in de weg. Forescate werd wakker geschud en ging beter hockeyen. Vijf minuten voor rust versierde Anouk van Zonneveld dan ook een strafcorner. Milou Raap mocht aanleggen en schoot de bal hard in de hoek: 0-1. Met deze tussenstand werd de rust bereikt.

De tweede helft werd fysiek zwaarder. De hitte had invloed op het spel van beide ploegen, hier en daar ontstonden harde duels en het tempo ging omlaag. Na 15 minuten gespeeld te hebben, wist Anouk van Zonneveld door middel van een schitterende steekpass Milou Raap te bereiken. Raap versnelde en speelde de bal langs de keepster: 0-2. Na dit doelpunt kwamen de Voorschotense dames weer wat lekkerder in de wedstrijd. Groen Geel bleef hard werken, maar wist de wedstrijd niet te kantelen. Forescate ging op jacht naar de 0-3. Middenvelder Chloë van Vliet was dichtbij, maar haar backhand ging net naast. Ook Lotte de Bruin en Aniek Wegner waren dichtbij een treffer, maar hun doelpogingen werden gepareerd door de keepster. Vijf minuten voor tijd was het dan toch raak. Na een voorzet van Martine Morsch flatste Milou Raap de bal hard in het net en bepaalde hiermee de eindstand: 0-3. Mooi hockey was het dit keer niet, maar de 3 punten mochten weer mee naar Voorschoten. De dames van Forescate hebben uit de laatste 4 wedstrijden 12 punten behaald en willen deze lijn graag doorzetten. De eerstvolgende wedstrijd is op zondag 13 mei. Om 12:45 uur spelen de Blauwhemden tegen Derby op Sportpark Adegeest.

Wedstrijdverslag Amstelveen H1 – MHC Forescate H1
Na de 4-1 overwinning op Haarlem vorige week mochten de mannen van Forescate H1 zondag afreizen naar Amstelveen. Het beloofde een spannende wedstrijd te worden aangezien Amstelveen op de eerste plek stond. Terwijl de zon vol op scheen en supporters van Forescate in grote getallen aanwezig waren kon de wedstrijd beginnen.

De Voorschotenaren kwamen uitstekend uit de startblokken, al snel was er een aanval over de rechterflank. Tom Kruysmulder kon over de achterlijn oplopen en kon Tycho Engelen bereiken voor de goal, hij tekende voor de 0-1. Vrij snel daarna werd Forescate weer gevaarlijk in de cirkel, in eerste instantie kon de keeper redding brengen. Uit de rebound kon Steven Altenburg de bal echter goed binnenschieten en zo stond het binnen 10 minuten 0-2. Daarna sloeg de wedstrijd om en werd Amstelveen de bovenliggende partij. Amstelveen bleef goed aanvallen en Forescate had minder grip op de wedstrijd. Zodoende kon een doelpunt voor Amstelveen niet uitblijven. Na een aanval over rechts kon een aanvaller van Amstelveen via een rebound de 1-2 binnenschieten. Bij deze stand mochten beide teams gaan rusten.

Na de rust was het weer Amstelveen dat het spel maakte. Ze bleven veel kansen creëren, de mannen uit Voorschoten moesten veel verdedigen. De mannen van Forescate wisten telkens een doelpunt te voorkomen, totdat Amstelveen een strafcorner kreeg. De mannen uit Amstelveen wisten daar wel raad mee en konden de 2-2 binnen pushen. Wat volgde was een spannende fase met veel kansen over en weer. Langzamerhand begon de tijd voor beide ploegen te dringen. Vijf minuten voor het einde van de wedstrijd kreeg Forescate een strafcorner. Tim Pont wist deze knap binnen te pushen en zo stond het ineens 2-3, met nog maar weinig tijd op de klok. De resterende paar minuten kon Forescate uiteindelijk uithockeyen om zo de 2-3 overwinning veilig te stellen.

Door deze overwinning staat Forescate nu weer op de, weliswaar gedeelde, 1ste plek. Nu hebben de mannen van Forescate een paar weken geen wedstrijd, maar 13 mei staat de volgende wedstrijd op de planning. MHC Forescate H1 mag dan thuis om 14:45 aantreden tegen Alphen H1.