Ook dit weekend kwamen de Dames 1 en Heren 1 van MHC Forescate in actie. Pakte de mannen na drie eindelijk weer punten en hoe hielden de vrouwen zich in de derby tegen Roomburg? Lees hieronder het verslag. MHC Forescate D1 – Roomburg D1
Door Milou Raap

Na het doelpuntenfestijn van vorige week, stond deze week de derby tegen nummer 4 Roomburg op het programma. De uitwedstrijd eindigde in een gelijkspel nadat de scheidsrechter het winnende doelpunt van Forescate had afgekeurd. Later werd duidelijk dat het doelpunt onterecht was afgekeurd, dus wachtten de Voorschotense dames met smart op de revanche.

Forescate kwam sterk uit de startblokken. De keepster van Roomburg werd al snel op de proef gesteld na doelpogingen van aanvoerder Milou Raap en invalster Anouk van Zonneveld. De thuisploeg domineerde, maar scoorde niet. Na 20 minuten was het Roomburg dat tegen alle verhoudingen in wél wist te scoren. Een strafcorner werd van dichtbij ingetikt: 0-1. Forescate liet zich niet kennen en ging door met waar het gebleven was. Een mooie pass van Chloë van Vliet belandde bij Milou Raap, die vervolgens op het doel schoot. De Leidse keepster kon haar schot pareren, maar werkte de bal niet goed weg. Invalster Esther van Zonneveld pikte de bal op en scoorde van dichtbij de gelijkmaker: 1-1. Roomburg kwam duidelijk niet in hun spel, waardoor de eerste helft bijna éénrichtingsverkeer was. Met nog een halve minuut op de klok, wist Martine Morsch een strafcorner te versieren. Milou haar schot belandde via de keepster bij de oplettende Chloë van Vliet. Zij had de 2-1 op haar stick, maar een verdedigster van Roomburg haalde de bal met haar lichaam van de lijn: strafbal. Milou Raap benutte deze kans en pushte de bal feilloos het doel in: 2-1. Direct na deze treffer zochten beide teams de kleedkamer op.

In de beginfase van de tweede helft waren de betere kansen opnieuw voor de thuisploeg. Na 10 minuten speelde verdedigster Amber Schonk invalster Anouk van Zonneveld in op het middenveld. Zij passeerde 2 speelsters en creëerde een strafcorner. Milou Raap stond klaar op de kop van de cirkel en sloeg de bal hard in de hoek: 3-1. Vanaf dat moment ging Roomburg erg fysiek spelen, wat resulteerde in kaarten. Ook Julienne Moll mocht 2 minuten naar de bank na het krijgen van een groene kaart. Met nog 10 minuten te spelen, werd de wedstrijd weer spannend. Roomburg wist vanuit een strafcornervariant de 3-2 op het scorebord te zetten. Kort daarna kreeg Forescate haar tweede strafbal. Milou Raap wist echter niet haar derde doelpunt van de middag te maken, dus bleef het 3-2. Forescate werd steeds slordiger en keepster Philique Immink werd ineens weer aan het werk gezet. Beide teams probeerden in de laatste 5 minuten nog aan te vallen, maar de bal bleef aan beide kanten buiten de cirkel. Met nog een minuut op de klok braken Aniek Wegner en invalster Jenna van der Kruk door, maar zij werden afgestopt door de verdediging van Roomburg. Dit was tevens de laatste actie van de wedstrijd. Na een beladen derby was de eindstand 3-2 in het voordeel van MHC Forescate. De dames van Marja Spreij hebben de laatste drie weken laten zien dat ze bezig zijn met een groeiproces. Het gat van 9 punten met de nummer 6 is gedicht, waardoor MHC Forescate nu gedeeld 6e staat. Volgende week staat de uitwedstrijd tegen Groen Geel op het programma. Aanvang 12:45 uur in Wassenaar.

Verslag MHC Forescate H1 – Haarlem H1
Door Tycho Engelen

Na drie weken op rij puntverlies te hebben geleden, waren de mannen van MHC Forescate erop gebrand om deze week de drie punten in eigen huis te houden. Met de nummer 10 van de ranglijst Haarlem op bezoek leek dit een goed moment om de punten te pakken.

Haarlem kwam echter in Voorschoten op een verrassende 0-1 voorsprong, nadat zij een mislukte strafcorner wisten te promoveren tot strafbal. Keeper Kevin Segeren zat dichtbij, maar kon de bal in de rechter onderhoek niet keren. De thuisploeg stelde vervolgens snel orde op zaken na een treffer van Yannick van der Haas die na een snel genomen vrije slag met zijn forehand vrij kon uithalen vanaf kopcirkel. Niet veel later kwamen de Voorschotenaren al weer op voorsprong. Tom Kruysmulder kon de bal intikken na een goede aanval via de linkerflank. Zelfs voor rust nog deed Lars Knoester een extra duit in het zakje, ook hij kwam via de linkerflank binnen en rondde zijn goede solo in de korte hoek af.

Na rust kreeg MHC Forescate een aantal grote kansen uit de strafcorner, maar deze troffen alleen geen doel. In de laatste secondes van de wedstrijd kon Tycho Engelen nog eenmaal uithalen met zijn backhand, zijn inzet verdween via de stick van Tim Pont in de goal.