Foto : Aldo van der Meulen

Na een nipte nederlaag tegen onze buren uit Leiden vorige week werkten we met frisse moed toe naar de Etten-Leur, de koploper van vorig seizoen. Helaas speelden we zonder de geblesseerde gebroeders Knoester en Thomas Bemelmans, die door Corona perikelen genoodzaakt was thuis te blijven. We opende scherp en er kwamen een aantal kleine kansen, onder andere een bal van Machiel van der Linde die net door de keeper werd gered. Etten-Leur kwam er ook af en toe gevaarlijk uit, maar dit leidde niet tot direct gevaar. Het eerste kwart verstreek zonder echte grote kansen aan beide zijden en beide ploegen waren aftastend.

In het tweede kwart gingen de mannen uit Voorschoten door waar ze gebleven waren en kwamen ze bij vlagen gevaarlijk uit de hoek. Helaas moesten de blauwhemden even tien minuten met tien man te spelen. Hierdoor werden we erg teruggedrongen werden en moesten het van de counters hebben. Dit resulteerde in een strafcorner versierd door Tycho Engelen. Een foutief aangegeven corner werd alsnog binnen gewerkt door Rens Otto die de bal met een doffe klap op de plank sloeg, 1-0. Niet lang daarna werd het rust in een wedstrijd die nog alle kanten op kon gaan.

In de tweede helft startten we met aanvallende intenties en nieuwbakken H1-lid Jarno Platenburg nam dit ter harte. Na een rush vanaf de middenlijn werd hij niet één, maar twee keer onreglementair gestuit door de Etten-Leurse verdediging. Dit resulteerde in twee gele kaarten (waarvan één voor de keeper) en een strafbal. De strafbal werd verzilverd door Yannick van der Haas en hij zette hierbij de stand op 2-0. Tegen negen man waren de Voorschotenaren veel in balbezit met levensgrote kansen voor Machiel van der Linde en Derek Neijzen, maar helaas stond het vizier niet helemaal op scherp. We wisten dan ook niet nog een doelpunt te maken in de tien minuten met grotere aantallen. Wel werd kwart 3 uitgespeeld met een voorsprong maar helaas zonder de met een hamstring uitgevallen Yannick van der Haas.

Het begin van het vierde kwart bleek voor Etten-Leur te zijn, want een snelle goal uit een strafcorner maakte dat het spannend werd in de laatste minuten. Met beide teams op zoek naar een goal was het leuk en vooral spannend om te kijken. Na een uiterst mooi uitgespeelde aanval van Etten-Leur werd de 2-2 stand op het scorebord te zetten. Dit zorgde dat er helemaal voor dat de wedstrijd weer geheel open lag met twee ploegen die voor de overwinning knokten. Toch was het Forescate dat via een mooie goal van Tycho Engelen drie minuten voor tijd de drie punten in eigen huis hield. Wij willen tot slot alle COVID vrijwilligers bedanken voor de hulp vandaag en houd als supporter de site van MHC Forescate goed in de gaten voor eventuele bezichtigingen van uw H1 in de nabije toekomst.

Een zwaar bevochten 3-2 overwinning maakt dat we uitkijken naar volgende week als we op bezoek gaan bij onze vrienden van Rijswijk H1.