Foto : Aldo van der Meulen

Wedstrijdverslag De IJssel H1 - MHC Forescate H1, 10 nov 2019

Na een goede midweekse oefenpot tegen Alecto vertrokken we zondag vol goede moed naar Nieuwerkerk. Onze tegenstander was “IJssel”, dat vorige week een flink pak slaag van onze Leidse streekgenoot Roomburg had moeten verwerken, en daardoor tot het bot gemotiveerd was om dit recht te zetten. Terwijl Forescate naarstig op zoek is naar punten om de kelder van de competitie de rug toe te kunnen keren. Alle ingrediënten om het publiek een spektakel voor te schotelen waren dus aanwezig.

De eerste helft was echter ontluisterend zwak. Doelpunten werden op een presenteerblaadje aangeboden aan de spitsen van IJssel, zonder daartegenover een noemenswaardige tegenstoot te kunnen plaatsen. Binnen de kortste tijd stonden we 3-0 achter en snakten we naar de rust.

In de rust werden een paar tactische aanpassingen gedaan, maar bovenal wist manager Marja ons met een vlammend betoog te motiveren om de tweede helft uit een ander vaatje te tappen.

Als herboren begonnen de blauwhemden aan de tweede helft. Geholpen door een man meer situatie, wist A-junior Koen Vink met een prachtige tip-in de hatelijke nul van het scorebord weg te poetsen. Het momentum kantelde en splijtende passes en schitterende loopacties wisselden elkaar in hoog tempo af. Oudgediende Gijs Brons stond aan de basis van een flitsende aanval, die onreglementair in de cirkel tot halt werd gebracht met een strafbal als gevolg. Tim Pont wist deze op onconventionele wijze te benutten en bracht de stand op 3-2. Nog binnen hetzelfde kwart bracht Veteraan Steven Altenburg de score op 3-3 met intikkertje.

De wedstrijd was weer in evenwicht en spanningen liepen in de eindfase flink op. Na een aantal goede reddingen van doelman Kevin Segeren en een viertal onschadelijk gemaakte strafcorners, vielen in de slotfase steeds grotere gaten tussen de linies, bij beide partijen. Na een groene en gele kaart werd de situatie penibeler. Desalniettemin golfde het spel op en neer met kansen voor beide teams om de wedstrijd te beslissen. Vijf minuten voor tijd wist een IJsselse spits een bal in onze kom te onderscheppen, waarna hij koelbloedig afronden en de eindstand 4-3 op het bord zette.

Het publiek was de tweede helft de winnaar na een abominabele eerste helft. Helaas dus weer geen punten deze week  voor de ForescateHeren, en een velenging van het ongewenste verblijf onderin de 1e klasse.

Wedstrijdverslag Rapid D1 - Forescate Dames 1, 10 nov. 2019

Na de winst op Kieviten D1 en een goede trainingsweek was Forescate D1 weer klaar voor de volgende wedstrijd. Zij mochten dit keer afreizen naar Gorinchem.

Forescate D1 begon erg sterk en maakte ook snel de openingstreffer. Na een mooie actie over de achterlijn tipte Aniek Wegner de bal behendig de goal in: 0-1 voor Forescate! Forescate bleef als team goed druk zetten en ze gaven alles om de felbegeerde 3 punten te pakken. Dit resulteerde in een strafcorner die Anouk van Zonneveld behendig met een backhandslag snoeihard in de linkerhoek sloeg, 0-2.

Ondanks de 0-2 voorsprong bleef Forescate niet altijd scherp, waardoor zij toch een tegendoelpunt om hun oren kregen, 1-2. Maar bij een volgende strafcorner werd door Julia Hoekstra naar Esmee Braams geflatst, die hem vlak langs de keeper naar Jenna van der Kruk tipte. Zij pushte de bal langs de lijnstopper de goal in: 1-3 !

Na deze corner kreeg ook Rapid een strafcorner die helaas door de benen ging van onze keeper waardoor het 2-3 werd, en de wedstrijd dus erg spannend bleef.

Gelukkig haalde vervolgens ook Forescate weer een strafcorner die onze ster-sleepster Anouk van Zonneveld met een schijn door de benen van de keepster van Rapid speelde, 2-4.

Nu Forescate een grotere voorsprong had gecreëerd bleven ze druk zetten en vechten voor het vijfde doelpunt. Ondertussen speelde Rapid ‘alles of niets’ door een hoge druk te spelen, dit lukte gelukkig niet, waardoor Forescate makkelijk door hun linies kon spelen. Er werd veel gehakt en gebeukt, maar toch lukte het Forescate om tot de 23-meter lijn van Rapid door te dringen, waar Jenna van der Kruk de bal richting de cirkel sloeg. Tot verbazing van de dames van Forescate stopte de keeper van Rapid de bal in plaats van deze te laten lopen, waardoor Aniek Wegner de bal door kon oppakken en afspelen naar Martine Morsch die de bal gemakkelijk in de goal kon leggen.

Met deze treffer kwam de einduitslag op een welverdiende 2-5

Forescate houd met deze winst en dor de andere uitskagen van dit weekeinde de 8e plaats in de competitieranglijst.  De komende weken zullen de kaarten in deze poule echtre pas echt geschud worden, en staan voor de Forescatedames nog bvelangrijke wedstrijden op het programma.   Volgende week eerst thuis tegen de huidige nummer 6, Dordrecht, dat slechts 2 punten meer heeft dan Forescate. Bij winst voor Forescate wisselen de teams dus van plek.

Op 24 november dan de laatste buitenwedstrijd voor de winterstop, uit tegen de huidige nummer 4, Pelikaan.