Foto : Aldo van der Meulen

Na een goede trainingsweek mochten we deze week aantreden tegen Pollux H1. Een zogenoemde “zes punten wedstrijd”, omdat Pollux vlak achter ons stond op de ranglijst.

Nadat D1 een mooie pot voor ons op de mat legde door Kieviten D1 te verslaan, mochten wij afslaan in de regen. Helaas traden we aan zonder de geblesseerde Romano van der Hooft en Jesper Knoester.

We begonnen erg solide aan de wedstrijd en bepaalden het spel met hoog baltempo. Hierdoor ontstonden er mooie kansen voor Sebastiaan Boode en Tycho Engelen. Ook creëerden we kansen vanuit de strafcorner. Pollux werd vooral gevaarlijk uit de omschakeling en het was een spannende en harde wedstrijd.

Op slag van rust kwam Pollux door een ietwat gelukkige goal op 0-1 voorsprong.

In het derde kwart pakten we de draad weer op waar we gebleven waren, door met hoog baltempo richting de aanvallende cirkel te gaan. Dit resulteerde echter niet in levensgrote kansen, alleen een aantal strafcorners. Pollux verdedigde met hand en tand en werd bij ons in de cirkel een aantal keer gevaarlijk uit de omschakeling en uit de strafcorner. Ook in het vierde kwart bleef het spelbeeld hetzelfde, een aantal goede aanvallen met onder andere de goed spelende Rens Otto en Thomas Bemelmans. Ook een slotoffensief mocht niet baten en de eindstand bleef 0-1. Teleurgesteld, maar vol vertrouwen kijken we uit naar volgende week, waar we uit tegen IJssel (nieuwerkerk a.d Ijssel) spelen.