Foto F. Schonk
Na de zwaarbevochten overwinning in de Silvercup van afgelopen vrijdag stond vandaag de wedstrijd uit op Schiedam op het programma voor Forescate H1. Schiedam staat op de 2e plaats in de competitie, en Forescate op de 10e plaats. Het beloofde dus een lastige wedstrijd te worden voor de mannen van Willem Oosterhof. Bij Forescate ontbraken nog steeds de geblesseerde Jesper Knoester en Bart Lagerberg, maar jeugdspelers Tjeerd Sandkuyl en Sebastiaan Boode waren toegevoegd aan de selectie.
Forescate begon niet heel scherp aan de wedstrijd, maar dit resulteerde in niet echt in grote kansen. Het spel golfde een beetje op en neer rond de middenlijn, en geen van beide ploegen kon echt een vuist maken. Ongeveer na 10 minuten spelen was het Schiedam met een goede aanval over links waarmee ze wisten te scoren. Een scrimmage op kopcirkel resulteerde uiteindelijk in de voorsprong voor de thuisploeg. Ondanks dat Lars Knoester met man en macht probeerde om de bal uit de goal te houden stond het toch 1-0. Helaas voor Forescate, en natuurlijk voor Knoester zelf, resulteerde de uiterste poging in een botsing met de paal waardoor hij de wedstrijd niet kon hervatten.
Ondanks de achterstand was Forescate nog niet helemaal wakker. Een snel genomen vrije slag vanaf de linkerkant werd door Schiedam in 1x naar de spits gespeeld. Deze nam de bal sterk aan en sloeg uit de draai hard de 2-0 tegen de plank. Nu moest alles op alles gezet worden om toch met een goed resultaat naar Voorschoten terug te kunnen keren. Forescate kwam de laatste 10 minuten van de eerste helft steeds beter in de wedstrijd, wist Schiedam goed onder druk te zetten en creëerde ook enkele kansen, waaronder 3 strafcorners. Deze resulteerde niet in een goal, maar de toon was gezet.

Vol goede moed begonnen de mannen uit Voorschoten aan de tweede helft en wisten wederom Schiedam al snel onder druk te zetten. Een paar goede onderscheppingen op het middenveld resulteerde net niet in kansen door een slordigheden in de passing. Maar het was in ieder geval duidelijk dat Forescate steeds beter in de wedstrijd kwam. Desondanks kregen ze niet veel later ook de 3-0 om hun oren door een snelle counter van Schiedam over rechts.

Een paar minuten later was het Tim Pont die na een goede actie over links onreglementair werd afgestopt, de scheidsrechter gaf vervolgens een strafcorner. Deze corner werd niet helemaal goed uitgevoerd, maar desondanks was het Yannick van der Haas die de bal met zijn backhand hard in de korte hoek sloeg, 3-1. Deze goal gaf weer hoop, en Forescate drukte door. Een slim genomen vrije slag van Steven Altenburg kwam wederom voor de stick van de inlopende van der Haas. Ook deze bal sloeg hij met zijn backhand hard in de lange hoek, en hierdoor was de stand binnen 2 minuten een stuk rooskleuriger, 3-2.

Desondanks kon Forescate niet heel veel meer creëren. Het slotoffensief resulteerde niet meer in grote kansen en Schiedam speelde de wedstrijd volwassen uit. Door deze nederlaag, en ook de andere resultaten in de poule, worden de komende weken belangrijk voor de mannen van Forescate. Om te beginnen komt aanstaande zondag Rijswijk op bezoek. Dit betekent een onderling duel tussen de nummers 11 en 10 van de competitie.