Voorschoten - Zaterdagavond begon de 2e seizoenshelft voor de heren van HVV. Uit bij Westlandia moest er gewonnen worden om de koppositie vast te houden. De start was echter bedroevend. Tot drie keer toe maakte HVV een technische fout waardoor er snel tegen een 4-1 achterstand werd aangekeken.

De aanval was voor Westlandia. Het was aan keeper Max van Smirren te danken dat de achterstand niet groter werd, hij stopte de gegeven penalty. HVV begon toen langzaam in het ritme te komen en halverwege de 1e helft namen de heren de voorsprong: 6-7. Het ging niet makkelijk maar langzaam werd een gaatje geslagen, met een ruststand van 12-15 tot gevolg.

In de rust werd er vooral op gehamerd om scherp uit de kleedkamer te komen. En dat gebeurde, HVV liep binnen enkele minuten uit naar een voorsprong van 12-19. Westlandia gaf het echter nog niet op. De minuten die volgde waren duidelijk voor de heren van Westlandia en zorgde ervoor dat ze terugkwamen tot 19-22.

Met enkele reddingen onderscheidde ook keeper Erwin van Brummelen zich. De heren speelde de laatste minuten professioneel uit naar een 21-25 eindstand. Met de punten in de zak is het nu afwachten voor de heren wat de concurrenten zondag in hun onderlinge duel doen.

Aanstaande zondag staat om 12.10 de kraker tegen medekoploper Atomium'64 op het programma. Deze wordt gespeeld in de Voorschotense Vliethorst.