Voorschoten – Scouts en zaakwaarnemers togen vandaag naar Voorschoten’97 waar het internationale D-toernooi werd gespeeld. ADO Den Haag won het onder 12 toernooi. Het team was in de finale te sterk voor het Belgische SK Lokeren. Mo Maatong van Voorschoten’97 werd topscorer. Het werd een prachtige dag voor voetballiefhebbers met veel jonge talenten.

Een nieuwe Johan Cruijff, Pol van Himst (die er trouwens maandag zelf ook bij was voor zijn kleinzoon) of Franz Beckenbauer? Misschien hebben ze maandag wel op de Voorschotense velden gespeeld! In totaal begonnen 16 clubs uit 3 landen op Tweede Paasdag aan het jaarlijkse D-toernooi. Na het goud en zilver was het brons was voor Club Brugge, terwijl thuisploeg Voorschoten’97 beslag legde op de 4e  plaats. De Belgische ploegen deden het goed met drie clubs bij de eerste vijf. De vertegenwoordiger uit Duitsland, VfL Bochum, werd achtste.

1 Minuut stilte
Voorafgaand aan de eerste wedstrijd werd een indrukwekkende minuut stilte in acht genomen voor de slachtoffers van de terreuractie in Brussel. Het eerbetoon kreeg extra lading, doordat Anderlecht uit Brussel in actie kwam tijdens de openingswedstrijd.

Poules
De krachtsverschillen in de poulefase waren klein, waardoor de wedstrijden tot de laatste ronde spannend waren. Voorschoten'97 wist in poule A topclub Anderlecht op doelsaldo voor te blijven. In poule B won ADO Den Haag met een neuslengte voorsprong op AA Gent. Het Rotterdamse Feyenoord, dat met een jonge selectie naar Voorschoten was afgereisd, werd verdienstelijk derde in deze poule. Poule C werd een prooi voor SK Lokeren. Het bleef de tweevoudige winnaar VfL Bochum ruim voor. In poule D wist Club Brugge zowel SC Heerenveen als debutant Roda JC voor te blijven. Dat de krachtsverschillen klein waren, bleek uit het feit dat geen enkele ploeg in de eerste ronde zonder puntverlies bleef.

Halve finale
De halve finale tussen Voorschoten en ADO Den Haag werd na een 1-1 uitslag door de laatste ploeg na penalties gewonnen. In de andere halve finale, die volledig Belgisch was, won Lokeren met 1-0 van Club Brugge. In de finale kwam ADO al snel op 2-0 tegen Lokeren, waarna het de voorsprong niet meer uit handen gaf.

Prijzen
Topscorer werd Mo Maatoug van Voorschoten’97 met 7 doelpunten. Beste keeper werd Mathis Beniest van SK Lokeren, terwijl de prestigieuze titel van beste speler werd toegekend aan Ebi Broug van ADO Den Haag. De prijzen werden uitgereikt door Burgemeester Staatsen, die alle ploegen persoonlijk feliciteerde met hun prestaties en met hun sportieve deelname.
De collecte voor het Zeldzame Ziektenfonds (ZZF) bracht € 600,- op! De organisatie kijkt met veel genoegen terug deze zeer druk bezochte editie.