Voorschoten - De competitie voor de zaterdag van Voorschoten '97 begon goed maar de afgelopen twee weken verloor het team. Vorige week was Nootdorp te sterk en afgelopen zaterdag werd verloren van Neptunus in Rotterdam. Een foutje met uitverdedigen werd vlak voor rust genadeloos afgestraft en uiteindelijk bleek dit de enige treffer van de middag, want het geluk lag niet aan de geelgroene zijde.

Na de geflatteerde nederlaag in Nootdorp stond Voorschoten dus opnieuw met lege handen. En daar zag het lange tijd niet naar uit. Voor de rust waren de ploegen aan elkaar gewaagd met net iets meer doelgevaar gesticht door Voorschoten.

Remy Constancia had enkele mooie acties en Richard Bakker schoot binnen de zestein vanuit de draai over. Michael Owel was dominant op links maar de voorzetten misten scherpte. En ook Jim van der Krogt was ijverig en enkele aanvallen samen met Bas Beyersbergen werden ternauwernood in de kiem gesmoord.

Neptunus verschool zich niet, speelde ook om te scoren en keeper Stefan van der Niet moest een vrije trap uit de linkerbenedenhoek tikken. In de 41e minuut kreeg Neptunus hulp van geelgroen. Uitverdedigen door het centrum, te zachte pass, onderschepping en een magnifieke afronding in de linkerbovenhoek van Neptunusspits Mark van Leeuwen betekende 0-1. Vlak voor rust richtte Remy Constancia nog ruim te hoog bij een vrije trap op randje zestien, dus geen snelle gelijkmaker.

Na de rust eenzelfde spelbeeld, Voorschoten ietsje sterker maar Neptunus sterk genoeg om niet geheel overlopen te worden. Trainer Dick-Jan Ente bracht het breekijzer Shemiel Constancia om naast zijn broer in de spits te spelen. Dit jammer genoeg zonder het gewenste resultaat.

Keeper Heijnen van Neptunus zette zijn verdediging goed neer en hield verder zijn hok schoon. Wel bleef het spannend tot het einde, de dreiging van de Voorschotense gelijkmaker of van een dodelijke counter hing de hele tijd in de lucht. Een tweede goal viel er echter niet en hierdoor stond geelgroen wederom met lege handen. Ook de scrimmage in de laatste minuut met Stefan van der Niet in de vijandelijke zestien en een gevaarlijke Simon Jouby werd geen goal.