Voorschoten – Er stond zaterdag nogal wat op het spel op Sportpark Adegeest. Bij winst voor FC ’s Gravenzande uit het Westland zou het de periodetitel betekenen, winst voor Voorschoten´97 betekende aanhaken bij de koplopers. De punten bleven  in Voorschoten, het werd 3-1.

Trainer Ente startte met dezelfde 10 man in het veld als vorige week maar koos deze keer voor doelman Van der  Niet tussen de palen. Achteraf een goede keus want hij zou door een foutloze wedstrijd te spelen uitgroeien tot man of the match. Beide ploegen startte scherp en wisten al snel enkele kansen over en weer te creëren.

In de loop van de eerste helft kreeg Voorschoten’97 steeds meer grip op de wedstrijd. De eerste echte serieuze kans die Voorschoten’97 kreeg was raak. In de 19de minuut schoot Remy Constancia de bal van zo’n meter of 25 achter goalie Danny Koning en bracht de 1-0 op de klok.

Na nog een poging van FC ’s-Gravenzande via Domingos Lopes de Brito, was het vlak voor rust toch weer Voorschoten’97 dat de marge, zeker niet onverdiend gezien het spelbeeld, verdubbelde. Het voorbereidende werk was van Remy Constancia, waarna Richard Guffens het mocht afmaken: 2-0.

Na de thee zette FC ’s-Gravenzande even sterk aan, maar het zou driemaal moeten scoren om de winst binnen te halen en alsnog de periodetitel in de wacht te slepen. De roodblauwen speelde wel beter dan in de eerste helft maar bleven toch wat slordig in de afwerking: zo was er een grote kans voor Kirill Slutskyy maar deze werd door de Voorschoten’97 verdedigers tot hoekschop verwerkt, en wist Domingos Lopes de Brito een zo goed als vrije inschietmogelijk over het doel te werken.

Nadat invaller Sipan Khalid verzuimde om de stand voor Voorschoten’97 nog verder op te voeren,  was het FC ’s-Gravenzande dat de achterstand verkleinde. Op randje van buitenspel mocht Kirill Slutskyy doorgaan en met een fraaie treffer in de rechterhoek bracht hij de stand op 2-1, en was de wedstrijd nog zeker nog niet gespeeld.

Kort hierna was het toch weer geelgroen dat verder wegliep en de wedstrijd op slot gooide:  na slordig verdedigen wist Sipan Khalid in de 85ste  minuut een foutieve terugspeelbal te onderscheppen en maakte met zijn doelpunt meteen een einde aan alle illusies bij FC ’s -Gravenzande en de talloze aanhangers langs de lijn.

Door deze belangrijke 3-1 overwinning staat de zaterdag van Voorschoten’97 samen met Argon en Zwaluwen’30 op een gedeelde tweede plaats .