Foto | A. de Gruiter

Voorschoten – Een prachtige zonnige zondag en doelpuntrijke wedstrijden. Voor MHC Forescate kon de dag niet meer stuk. Eén smetje: Heren 1 verloor nipt van Strawberries. Het werd 1-2.

Nadat Heren 2 (11-2), Dames A (15-0) en Dames 3 (3-1)  al het goede voorbeeld gaven, drong rond ook het gejuich van het publiek door tot in kleedkamer 2, als teken dat Dames 1 de eerste overwinning van het seizoen had behaald (2-0).

In die kleedkamer maakte de selectie van Heren 1 zich op voor het treffen met de Strawberries. Deze promovendus had de eerste twee wedstrijden met kleine cijfers verloren, en het lag daarom in de lijn der verwachting dat de bezoekers tot op het bot gemotiveerd waren afgereisd naar Voorschoten.

Gedurende de eerste helft had Forescate beduidend meer balbezit, veel controle over het spel en de nodige kansen. Het duurde echter enige tijd voordat de score werd geopend. Romano van der Hooft pushte uit een strafcorner hard binnen, 1-0. Aan de andere kant van het veld hadden de Strawberries enkele kansen, waaronder een aantal corners, maar werden daaruit nauwelijks gevaarlijk. Het was daarom enigszins onverwachts dat de stand op slag van rust uit een tip-in gelijk werd getrokken.

Hoewel de ruststand teleurstellend genoemd mocht worden, was het vertoonde spel niet slecht, en vol goede moed werd voor de tweede helft afgeslagen. Na rust kreeg Forescate wederom genoeg kansen maar wist het uit de verschillende veldkansen en de talloze corners niet te scoren. Mede dankzij een aantal goede reddingen van de doelman van de bezoekers en hun solide cornerverdediging. De Strawberries kwamen op hun beurt vaker gevaarlijk in de cirkel van Forescate, en op een soortgelijke manier als voor rust kwamen de gasten halverwege de tweede helft zelfs op voorsprong: een vrije slag werd vlak voor het doel van richting veranderd: 1-2.

Met nog voldoende tijd op de klok ging Forescate op zoek naar de gelijkmaker, maar die bleef uit. Het spel werd onrustiger en voor beide teams vielen enkele gele kaarten waardoor de strafbank vrijwel de gehele slotfase bezet was.

Beide teams leken niet blij met het laatste fluitsignaal: de bezoekers omdat het klonk midden in een bijzonder kansrijke aanval, maar zij zullen zich makkelijker over deze teleurstelling hebben gezet dan Forescate, voor wie dit het tweede verlies op rij betekende.

Volgende week speelt Heren 1 uit in Haarlem en een week later in Alphen aan den Rijn. Op 18 oktober staat de eerstkomende thuiswedstrijd op het programma. Dan komt Alliance naar sportpark Adegeest.