Voorschoten - Na de winst van vorige week trad Heren 1 van MHC Forescate afgelopen zondag aan tegen Terriërs, het eerste team van de plaatselijke hockeyvereniging van Heiloo. Hoewel de Terriërs voor Forescate geen onbekende tegenstander is, lieten de mannen zich in de eerste minuten van de wedstrijd even verassen.

Na een kleine slordigheid in het uitverdedigen stond Forescate vrij snel met 1-0 achter. In een periode waarin de bal zich vooral op het middenveld bevond en er een flink aantal duels gespeeld werden, kwamen de Terriërs op een 2-0 voorsprong. Via een vrije slag op de achterlijn kwam de bal bij één van de spitsen van Terriërs die na een handige beweging het net wist te vinden.

Na de rust bleef het spelbeeld van de eerste helft bleef helaas gehandhaafd en wist Forescate weinig grip te krijgen op het spel van de tegenstander. Dit resulteerde in een aantal vrije slagen rond de cirkel, die steeds op dezelfde wijze werden uitgevoerd en waarvan de vijfde en zesde keer beide gepromoveerd werden tot een doelpunt.

Met nog een minuut of twintig op de klok gaf het scorebord 4-0 aan. Bij de Terriërs kwam de vermoeidheid in de benen waardoor zij een klein beetje gas terug namen. Hierdoor kwam Forescate wat beter in de wedstrijd en scoorde plots de 4-1 uit een strafcorner. Toen twee minuten later James Breakey mocht aanleggen voor zijn tweede doelpunt van het seizoen leek het spel te keren.

Forescate probeerde in de spannende slotminuten aansluiting te vinden bij de Terriërs. Helaas bleef het resultaat uit en werd de uitslag 4-2.

Forescate Heren 1 speelt aanstaande zondag om 14.45 uur thuis op sportpark Adegeest tegen de Strawberries.