De broertjes Lodewijk en Bastiaan Weststrate hebben afgelopen weekend voor een uniek feit gezorgd in de Nederlandse tennishistorie. Bij de Nationale Jeugd Kampioenschappen in Rotterdam won Lodewijk de single- en dubbeltitel in de categorie tot en met 14 jaar en Bastiaan presteerde hetzelfde in de categorie tot en met 12 jaar.

Lodewijk stond als eerste geplaatst in zowel single en dubbel en maakte de verwachtingen dus volledig waar. Hij stond slechts één set af op weg naar de finale en won ook de finale van Rik Muller op overtuigende wijze met 6-3 6-0. Hiermee prolongeerde hij zijn nationale titel van afgelopen winter. In de dubbel won hij samen met de finalist Rik Muller met 6-0 6-2 van Jay Zwinkels en Jim Hendix.

Bastiaan was als vierde geplaatst en zorgde dus voor een verrassing door de nationale titel tot en met 12 jaar op te eisen. In de finale was Bastiaan te sterk voor Daan van Dijk in 3 sets: 6-2 3-6 6-1. Eerder dit seizoen had Bastiaan drie keer verloren van deze Daan van Dijk maar met solide en dwingend spel wist hij dit keer Daan op de knieën te krijgen.
De dubbelfinale won hij samen met Kaj van den Heuvel met 6-1 6-0 van Xavier Verwater en Alfrendo Vogelaar.

Beide broers zijn lid van TV Forescate en trainen bij de tennisbond en privé-trainer Marcel Kokshoorn. Deze Nationale Jeugd Kampioenschappen vormen traditiegetrouw de afsluiting van het outdoor wedstrijdseizoen voor de sterkste jeugdspelers van Nederland.