Voorschoten - Forescate speelde op zondag 29 maart uit tegen Noordwijk. Na het verlies van vorige week van Dopie was Forescate gebrand op een overwinning. Het werd een monsterscore: 2-6.

In de eerste minuten zorgde Lisa van Kampen na een mooie push in het dak voor een 0-1. Een verdedigende dwaling leidde onnodig tot 1-1. Niet veel later was het 2-1. Een hoog terugkomende bal van de keeper werd uit de lucht gehengeld, en zo uiteindelijk gescoord. Onrechtmatig, maar de scheidsrechter van Noordwijk wilde daar niets van weten.

Forescate speelde goed en er ontstonden steeds meer mooie combinaties. Wat leidde tot 2-2 via Milou Raap die met haar puntje de keeper voorbij wist te spelen. Niet veel later verdiende Forescate een corner. Uiteindelijk was het na meerdere ballen op goal, Lotte Dijkhuis die aan het langste eind trok. 2-3. Kort voor het fluitsignaal waarmee de eerste helft zou eindigen, kreeg Forescate nog een corner tegen die zij gelukkig wisten tegen te houden.

In de tweede helft creëerde het middenveld en de voorhoede van Forescate de ene na de ander kans. Met zo’n druk op de goal, moest er wel een doelpunt volgen. En daar was Jorin Bonefaas die uit de rebound van een corner met haar puntje de bal achter de keepster van Noordwijk pushte. 2-4. Daar liet Forescate het niet bij. Het werd 2-5 toen Milou Raap na een mooie voorzet van Merel de Kock de bal op de plank pushte. Als kers op de taart maakte zij ook nog de 2-6 na een voorzet van Jorin Bonnefaas.

Dames 1 speelt op 12 april op Sportpark Adegeest tegen Groen-Geel.