Voorschoten - Waar Dames 1 dit seizoen twee keer wegzakte in de tweede helft, namelijk tegen Noordwijk en Groen-Geel, was er dit keer sprake van een tegenovergestelde situatie. Na 70 minuten stond er een prachtige score van 3-0 op het bord en moest HDS puntloos terug naar huis.

In de eerste helft waren er al vele mooie combinaties te zien, maar kansen werden niet omgezet tot doelpunten. HDS kreeg enkele doelkansen maar de Forescate keeper gaf geen krimp.

In de tweede helft volgden mooie acties van Dames 1 en flatste Quirine Berghuijs zonder pardon de bal achter de keeper van HDS.

Deze goede lijn zetten de Dames 1 speelsters door, toen Romee Bonefaas een speelster van HDS voorbij wist te spelen. Mooie voorzet, bal bij Milou Raap, bal bij Anne Waaijer en het werd 2-0. Romee Bonefaas scoorde 3-0. Dit was tevens de einduitslag.

DSHC verloor van Etten-Leur en dus is de afstand tot de nummer 1 nu nog slechts 3 punten. Volgende week vindt de ontmoeting tussen DSHC en Forescate Dames 1 plaats in Delft.