Foto's | Ad de Gruiter, manager MHC Forescate

Voorschoten - Ommoord Dames 1 werd afgelopen weekend door Forescate Dames 1 met lege handen naar huis gestuurd. Na een achterstand van 0-1 eindigde de wedstrijd in het voordeel van Forescate met 2-1.

Na een goede voorbereiding onder leiding van Esther Swen raakten de Dames na een corner tegen, een schot op goal door een rebound met 0-1 achter. In de laatste minuut van de eerste helft maakte Milou Raap de stand voor rust gelijk. Na rust moest Forescate het zonder haar midden-midden Jorin Bonefaas stellen vanwege een blessure. Ondanks het af en toe chaotische spel wist Forescate door een strafbal, genomen door Milou Raap, de winst binnen te slepen. De eindstand was 2-1.

Volgende week speelt Forescate Dames 1 tegen HDS om 12.45 uur op Sportpark Adegeest.

Forescate Heren 1 loopt net overwinning mis
Op 2 november ontving Forescate Heren 1 het Vlaardingse Pollux op Sportpark Adegeest. In de openingsfase van de wedstrijd kon geen van beide partijen de wedstrijd naar zich toe trekken, ondanks enkele kansen voor Pollux. Voor Forescate begon Tim Pont bij afwezigheid van Maurits Lindner (geblesseerd) in de voorhoede, en niet onverdienstelijk. Waar zijn eerste doelpoging nog over het Vlaardingse doel scheerde, wist Tim even later de score te openen. Helaas werd deze voorsprong niet al te lang vastgehouden, Pollux wist na een chaotische situatie in de Voorschotense cirkel de gelijkmaker binnen te tikken.

Nog voor rust wist Pollux op voorsprong te komen, en deze uit te breiden. De 2-1 werd gescoord uit een strafbal, en de 3-1 viel op slag van rust uit een goede cornervariant. Heren 1 ging in de eerste minuten van de tweede helft niet goed met de spaarzame kansen om. Pollux was aan de andere kant van het veld in eerste instantie ook weinig efficiënt, en miste verschillende strafcorners, maar wist uiteindelijk de score naar 4-1 te tillen uit de tweede strafbal van de wedstrijd.

Met nog voldoende tijd op het scorebord leek het weer spannend te worden nadat Tim Pont uit een strafcorner zijn tweede treffer van de wedstrijd maakte, en Frank Vos daarna de marge verkleinde tot één. Helaas liep Forescate in de slotfase tegen een gele kaart aan, zelfs toen ook Pollux met een man minder op het veld kwam te staan wist Forescate niet meer op gelijke hoogte te komen en eindigde de wedstrijd in 3-4.

Volgende week speelt Forescate Heren 1 tegen Roomburg om 14.45 op Sportpark Adegeest.